Site-ul oficial al orasului Busteni

 

 
Bine ati venit!   Contact Harta digitala a orasului Busteni Compartiment   Asistenta Sociala Serviciul Impozite
si Taxe Locale

INFORMARE CETATENI

   
 

REZERVATIA NATURALA COMPLEXA CHEILE TATARULUI
Cuprinde un sector de chei ale Ialomitei situat in aval de cabana Padina cu o lungime de 0,5 ha. Rezervatia a fost infiintata in anul 1970 si in cuprinsul ei sunt ocrotite numeroase si variate forme de relief carstic: lapiezuri, pesteri, turnuri etc. Dintre pesteri se remarca Pestera Ursilor considerata ca cea mai inalta statiune paleolitica din tara noastra. Este alcatuita din doua coridoare: primul de 88 m lungime si al doilea de 25 m lungime.

REZERVATIA NATURALA COMPLEXA MUNTELE SI CHEILE ZANOAGEI
Are o suprafata de 150 ha si este situata in apropierea lacului Scropoasa. In cuprinsul ei este ocrotita o " insula " de arbori si plante termofile cu numeroase raritati: Anchusa burellieri, Astragallus depressus, Carduun candicans, Pinus cembra.
Cheile au o lungime de 1 km, fiind considerate cele mai impunatoare din Muntii Bucegi. Aici Ialomita este marginita de pereti verticali cu o inaltime cu o inaltime de 200 m.

REZERVATIA NATURALA COMPLEXA CHEILE ORZEI
Are o suprafata de 60 ha si a fost declarata in anul 1970. Este situata la nord de lacul Scropoasa. Cheile au o lungime de 1,5 km si sunt considerate ca fiind cele mai stramte si mai salbatice chei de pe valea Ialomitei.

REZERVATIA GEOLOGICA PLAIUL HOTILOR
Este situata pe culmea cu acelasi nume din prelungirea Muntelui Paduchiosul. Cuprinde mai multe blocuri de calcar fosilifer situate la altitudinea de 1050 - 1100 m. In aceste calcare s-au gasit circa 250 specii de fosile.

PUNCTUL FOSILIFER VAMA STRUNGA
Este situat in nord - vestul Muntilor Bucegi. In aceasta rezervatie au fost identificate circa 1500 de specii de amoniti si numerosi corali.

NEXT

Agenda primarului
Comunicate de presa
Anunturi
Hotarari
SNA
Documente publice
Informatii utile

ORASUL BUSTENI

Date geografice
Scurt istoric
Retea Scolara
Sanatate
Cultura
Infratiri
Rezervatii naturale
Muzee
Biblioteci
Cetateni de onoare
Manastirea Caraiman

ADMINISTRATIA LOCALA

Primaria Busteni
Primar
Viceprimar
Consiliul Local

SALVAMONT BUSTENI

Despre noi
Activitate
Meteo
Trasee turistice
Trasee alpinism
Trasee drumetie
Recomandari
Avertizari
Harta masivului Bucegi
Galerie imagini

 

Copyright www.orasul-busteni.ro 2010