Site-ul oficial al orasului Busteni

 

 
Bine ati venit!   Contact Harta digitala a orasului Busteni Compartiment   Asistenta Sociala Serviciul Impozite
 si Taxe Locale

INFORMARE CETATENI

   
 
Rezervatii naturale

ABRUPTUL BUCEGILOR
Se extinde intre Sinaia si Pasul Strunga cuprinzand abruptul prahovean, abruptul nordic si abruptul nord-vestic cu denivelari cuprinse intre 800 si 1200 m.
Sectorul inferior al abruptului este acoperit cu paduri de brad si fag in care se gasesc si exemplare impunatoare de tisa ( Taxus baccata ). In etajul subalpin se remarca prezenta laricelui, iar la etajul alpin inferior este impresionanta raspandirea larga a jnepenilor ( Pinus montana ) si prezenta zambrului ( Pinus cembra ), monument al naturii.

 O alta planta declarata monument al naturii este rhododendronul ( Rhododendron kotschyi ), la care se adauga unele endemisme carpatine rare

  

Pe versantul sudic al Muntelui Caraiman este delimitata rezervatia stiintifica cu o suprafata de 200 ha. In apropierea cabanei Omul este imprejmuita rezervatia botanica Varful Omu in care sunt puse sub ocrotire asociatii vegetale caracteristice etajului alpin.  In sectorul nordic al Abruptului Bucegilor a fost infiintata in anul 1958 rezervatia complexa Bucsoiul - Valea Malaiesti cu o suprafata de 1251ha. In cuprinsul ei este ocrotit peisajul alpin cu creste impresionante, vai glaciare si abrupturi presarate cu grohotisuri provenite din dezagregarea conglomeratelor. In aceasta rezervatie se gasesc numeroase capre negre puse de asemenea sub ocrotirea legii
In nord - vestul Abruptului Bucegilor a fost infiintata in anul 1962 rezervatia complexa Valea Gaura ( 63 ha ), corespunzatoare sectorului glaciar al vaii respective. Aici se gaseste unul dintre cele mai salbatice circuri glaciare din Muntii Bucegi.

REZERVATIA NATURALA COMPLEXA PESTERA IALOMITEI
Include padurea Cocora, pestera Ialomitei, cheile Ursului, cheile Pesterii si valea Haroabei, la care se adauga o fasie cu vegetatie subalpina din muntele Cocora si din muntele Batrana.
Pestera Ialomitei este situata pe versantul drept al Ialomitei, la altitudine de 1600 m; este etajata si are o lungime de 804 m. In cuprinsul acestei rezervatii este delimitata rezervatia botanica Tanovul Laptici, cu o suprafata de 1,23 ha. Este ocrotita vegetatia specifica de mlastina cu Sphagnum si unele specii rare de plante intre care mai importanta este Salix myrtiloides.

 

NEXT

Agenda primarului
Comunicate de presa
Anunturi
Hotarari
SNA
Documente publice
Informatii utile

ORASUL BUSTENI

Date geografice
Scurt istoric
Retea Scolara
Sanatate
Cultura
Infratiri
Rezervatii naturale
Muzee
Biblioteci
Cetateni de onoare
Manastirea Caraiman

ADMINISTRATIA LOCALA

Primaria Busteni
Primar
Viceprimar
Consiliul Local

SALVAMONT BUSTENI

Despre noi
Activitate
Meteo
Trasee turistice
Trasee alpinism
Trasee drumetie
Recomandari
Avertizari
Harta masivului Bucegi
Galerie imagini

 

Copyright www.orasul-busteni.ro 2010