Site-ul oficial al orasului Busteni

 

 
Bine ati venit!   Contact Harta digitala a orasului Busteni Domeniul schiabil Kalinderu Centrul de Informare Turistica

INFORMARE CETATENI

   
 
PREZENTAREA CONSORTIULUI LOCAL BUSTENI
1.Organizare

CLB este o asociatie cu personalitate juridica, non-profit apolitica si nonguvernamentala care a luat fiinta in orasul Busteni in anul 1997.

Din componenta asotiatiei fac parte institutii si societati comerciale locale dintre care mentionam: Consiliul local, unitatile de invatamant, unitatile din sanatate, societati comerciale din turism, diverse asociatii cu profil cultural sau de afaceri.

Asociatia este condusa de un Consiliu de administratie, iar activitatea curenta este asigurata de Biroul executiv.

Conform statutului sau, scopul asociatiei este promovarea programelor de dezvoltare social-economice de interes local si regional. CLB se implica in elaborarea programelor de dezvoltare locala si atragerea organizatiilor reprezentative locale in realizarea programelor propuse.

Prin activitatea sa CLB asigura:

-sprijinirea initiativelor de dezvoltare economica locala cu programe care sa duca la crearea unor noi locuri de munca;

-sprijinirea crearii si dezvoltarea, pe plan local, de intreprinderi mici si mijlocii;

-actiuni orientate pentru dezvoltarea serviciilor si infrastructurii in turism;

-culegerea, prelucrarea de date si informatii, crearea unei baze de date zonale;

-actiuni de promovare turistica a zonei.

 2.Activitati desfasurate

Dintre activitatile desfasurate mentionam realizarea proiectelor legate de dezvoltarea unor probleme ale comunitatii din orasele Busteni, Sinaia, Azuga, Predeal.

Aceste proiecte au beneficiat de fonduri nerambursabile comunitare in valoare totala de 120.000 Euro.

Dintre aceste proiecte mentionam:

 2.1 Centrul zonal de informare pentru administratia publica locala. Sistem de comunicare si informare al APL din orasele Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal.

La baza acestui proiect s-au aflat o serie de probleme identificate in zona, atat in termeni de dezvoltare economica si de infrastructura, ca si in termeni de dezvoltare a industriei turismului in zona. Prin implementarea proiectului a putut fi realizata o baza de date comuna, prezentand zona ca un intreg, mai mult, realizarea unei asemenea baze de date comuna evita elaborarea acelorasi baze de date pentru fiecare localitate in parte, fara posibilitati de a schimba informatii intre ele.

Bugetul proiectului a fost de 81.850 Euro, din care 37.450 Euro au fost fonduri Phare.

  2.2 Centrul de calificare in domeniul Industriei si al serviciilor Busteni.Acest proiect a fost realizat in cadrul Programului de Redistribuire a Fortei de Munca componenta de Dezvoltare Economica Locala si a avut la baza modelul recomandat de Departamentul Muncii din S.U.A., cu sprijin financiar USAID.

Bugetul proiectului a fost de 44.100 $ din care 30.000 $ fonduri USAID.

Prin acest proiect , realizat de Consortiul Local, orasul Busteni a fost unul din primele 7 localitati din tara alese pentru derularea rundei pilot, iar rezultatele implementarii au fost apreciate in mod deosebit de finantator.

  2.3 Centrul de reconversie profesionala in domeniul serviciilor de interes public, social si in turism

Bugetul proiectului a fost de 51.360 Euro din care 30.740 Euro fonduri Phare.

Proiectul a fost implementat de CLB in parteneriat cu C.P.P.I. Busteni si unitati acreditate pentru a face instruirea in domeniile respective. La final au urmat si absolvit cursurile 205 persoane, dintre care 83 sunt angajate in unitatile cu profil turistic.

 

I

 

 

 2.4 Construirea a doua baze sportive multifunctionale in Busteni

Proiectul si-a propus realizare a 2 baze sportive multifunctionale (teren de tenis, baschet, vole, handbal) la Hotel Silva si Hotel B.T.T.(azi Hotel Alexandros).

Obiectivul proiectului a fost de a diversifica baza de agrement a statiunii, atat pentru turisti cat si pentru localnici. Proiectul a contribuit la cooperarea dintre societatile din cadrul turismului pentru folosirea in comun a bazelor de agrement  si la realizarea unui obiectiv din strategia de dezvoltare a orasului elaborata de Consiliul Local.Proiectul a fost realizat si el, Busteniul dispune de 2 baze moderne cu suprafata de joc sintetica si cu iluminare pentru nocturna. De asemenea proiectul a fost considerat de finantator o reusita.

In afara activitatilor si proiectelor enumerate mai sus, CBL a participat la intocmirea studiului de fazabilitate -"Superski in Carpati"- impreuna cu Ministerul Turismului si Consortiul Dolomiti Italia.

Avand o experienta de 8 ani in implementarea si monitorizarea proiectelor Phare, CLB poate asigura conditiile de functionare a Unitatii de Implementare cuprinse in "Acordul Cadru" ce insoteste Contractul de executie al proiectului "Infrastructura acces turistica Busteni-Valea Alba -Calinderu".

Avand in vedere cele prezentate mai sus , CLB propune Institutiilor de Invatamant din orasul Busteni, membre ale acestuia, fundamentarea unui program de invatamant care sa pregateasca necesarul de personal calificat in cele doua domenii amintite, constructii civile si turism.

In speranta unei colaborari fructuoase, asteptam propunerile dumneavoastra.

Agenda primarului
Comunicate de presa
Anunturi
Hotarari
Documente on-line
Documente publice
Informatii utile

ORASUL BUSTENI

Date geografice
Scurt istoric
Retea Scolara
Sanatate
Cultura
Infratiri
Rezervatii naturale
Consortiu local
Muzee
Biblioteci
Cetateni de onoare
Manastirea Caraiman

ADMINISTRATIA LOCALA

Primaria Busteni
Primar
Viceprimar
Consiliul Local

SALVAMONT BUSTENI

Despre noi
Activitate
Meteo
Trasee turistice
Trasee alpinism
Trasee drumetie
Recomandari
Avertizari
Harta masivului Bucegi
Galerie imagini

 

Copyright www.orasul-busteni.ro 2010