Site-ul oficial al orasului Busteni

 

Bine ati venit!   Contact Harta digitala a orasului Busteni Compartiment   Asistenta Sociala Serviciul  Impozite
 si Taxe Locale

INFORMARE CETATENI

   

Masivul Bucegi se intinde intre Valea Prahovei la Est si Valea Ialomitei la Vest. Este format in principal din conglomerate calcaroase, gresii si are marginile din Est, Nord si Vest cu abrupturi de peste 1000 m care delimiteaza platouri netede, intinse: 'Podul Bucegilor - cu altitudini de 1800 - 2000 m si varfuri de peste 2000 m(varful Omu 2505m)'.

 Pentru ca ocupa o pozitie centrala in teritoriul romanesc, Valea Prahovei este cea mai cautata zona turistica din tara.   Muntii Bucegi, ofera nenumarate monumente naturale, peisaje spectaculoase si cele mai bune domenii schiabile, fapt care atrage anual milioane de turisti, alpinisti si schiori din toata lumea.  In acest context accidentele montane sunt aproape inevitabile, dar pentru aceste situatii exista un serviciu numit Salvamont.   Muntii Bucegi cu imprejurimile sale este deservit in permanenta de sase echipe de salvatori montani din: Busteni, Sinaia, Dambovita, Rasnov, Bran si Azuga, in total aproximativ 50 de oameni pregatiti in acest domeniu.

 Zona de interventie a salvamontistilor din Busteni, acopera tot Abruptul Prahovean si o parte a Platoului  Bucegi, de la cabana Piatra Arsa (spre sud), pina la cabana Omu si creasta Bucsoiului(la Nord).  De partea cealalta a Vaii Prahovei,  unde se afla Muntii Baiului, zona de activitate se incadreaza intre Valea Zamorii si Valea Marului.     O suprafata totala de peste 5 mii de hectare, mare parte fiind inclusa in Parcul Natural Bucegi.

Activitatea de salvare cuprinde patrulare preventiva, asigurarea permanentei la punctele si refugiile Salvamont, cautarea persoanei disparute, acordarea primului ajutor medical in caz de accidentare si transportarea accidentatului sau a bolnavului la prima unitate sanitara.

Agenda primarului
Comunicate de presa
Anunturi
Hotarari
SNA
Documente publice
Informatii utile

ORASUL BUSTENI

Date geografice
Scurt istoric
Retea Scolara
Sanatate
Cultura
Infratiri
Rezervatii naturale
Muzee
Biblioteci
Cetateni de onoare
Manastirea Caraiman

ADMINISTRATIA LOCALA

Primaria Busteni
Primar
Viceprimar
Consiliul Local

SALVAMONT BUSTENI

Despre noi
Activitate
Meteo
Trasee turistice
Trasee alpinism
Trasee drumetie
Recomandari
Avertizari
Harta masivului Bucegi
Galerie imagini

  Copyright www.orasul-busteni.ro 2010